2020 Trend Raporu: Nohutun artan popülaritesi
Son yıllarda sağlıklı yaşam dünyasına duyulan ilgi güçlü bir ivme kazanıyor. Hal böyle olunca her gün yeni bilgiler ve trendler ile karşı karşıya kalıyoruz. Elbette hepimiz, insan vücuduna olumsuz etkileri kanıtlanmış şeker, un, tuz ve benzeri gıdaları olabildiğince az tüketmeye çalışıyoruz, alternatiflerini araştırıyoruz kısacası onları hayatımızdan çıkarma gayreti gösteriyoruz.
Yapılan araştırmalar, hepimizin yakından tanıdığı baklagil ailesi üyelerinden nohutun, önümüzdeki on yılda sağlıklı yaşam dünyasında birçok yeni tarife referans olacağını ve makarna, cips gibi gıdaların daha sağlıklı ve yüksek proteinli versiyonlarına eşlik edeceğini gösteriyor. 2020’de, hem hali hazırda var olan hem de yeni markalar, nohut bazlı ürünlerinin raflardaki sayısını artırmayı planlıyor. Dolayısıyla, yeni yılda sağlıklı yaşam dünyasında nohut unundan yapılmış kurabiyelerin, nohut bazlı cipslerin ve makarnaların hatta nohut dondurmasının adını sıklıkla duyacağız gibi görünüyor.
Alerjen dostu ve besleyici bileşenlerle dolup taşan nohut harika bir protein kaynağı olarak özellikle et yiyemeyenler tarafından tercih edilebilir. Ayrıca zengin bir vitamin, mineral ve lif kaynağı olarak bilinen nohut; sindirimi iyileştirmek, kilo yönetimine yardımcı olmak ve çeşitli hastalık risklerini azaltmak gibi çeşitli sağlık faydaları sunabilir.