Metabolizma hızlandıran infüzyon sular
Vücuda faydalı, temiz yiyecekler tüketmek sağlıklı yaşamın kapısını aralamanız için yardımcı olacaktır. Ancak yeterli miktarda su tüketmiyorsanız, tüm çabalarınızın sonuçsuz kalabileceğini biliyor muydunuz? Su, vücudumuzun yaklaşık %70’lik bir kısmını oluşturuyor. Bu detayı göz önünde bulundurursak, hidrasyonun (sıvı desteği) hayati anlam taşıdığını çok daha kolay fark edebiliriz. Dolayısıyla vücuttaki zararlı toksikleri temizleyen, metabolizmayı hızlandıran, sindirim sistemini düzenleyen, besinlerden elde edilen vitamin ve mineralleri hücrelere taşıyan ve cildin ışıl ışıl görünmesini sağlayan su, koşullar ne olursa olsun beslenme rutinimizde kendisine yer bulmalıdır.
Gün içerisinde yeterli su tüketmiyor ve vücudunuzu sudan yoksun bırakıyorsanız, birtakım sağlık probemleriyle yüzleşmeniz gerekebilir. Zira susuz kalan vücutta yorgunluk, cilt sorunları, yüksek kolesterol, sindirim bozuklukları, böbrek hastalıkları, kilo alma ve eklem ağrıları gibi insan hayatını olumsuz yönde etkileyebilecek problemler kendisini göstermeye başlar. Tüm bunlardan haberdar olduğunuz halde su tüketmek konusunda zorluk çekiyorsanız ve su içmeyi yaşam stiliz haline getirme girişimlerinizde başarısız oluyorsanız infüzyon su ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir.
İnfüzyon suyu kısaca meyve, sebze ve çeşitli otlarla demlenmiş, aromatik ve oldukça lezzetli bir su alternatifi olarak tanımlayabiliriz. Antioksidanlarla dolu olan bu sular, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, metabolizmayı hızlandırıyor, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için gerekli koşulları sağlıyor, vitamin ve mineral alımını destekliyor en önemlisi vücudun ihtiyaç duyduğu suyu, en lezzetli yoldan temin ediyor! İnfüzyon sularınızı, en sevdiğiniz sebze, meyve ve baharatları kullanarak, ev koşullarında hızlı ve oldukça kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tarif önerisine ihtiyaç duyuyorsanız, sayfayı aşağı kaydırın!
GREYFURT VE BİBERİYE DETOKS SUYU:
MALZEMELER:
- 1 greyfurt
- 3-4 dal biberiye
- Sürahinin yarısını dolduracak kadar buz
- Su
HAZIRLANIŞI:
Greyfurtu kabuklarıyla birikte ince ince dilimleyin ve biberiye ile birlikte sürahiye yerleştirin. Üzerine buzları ekleyin (buz hem malzemelerin altta kalmasını sağlayacak hem de demlenme için yardımcı olacak). Ardından sürahiyi su ile doldurun ve tatların tamamen birbirine karışması için en az 2 saat beklemeye bırakın. İiyice demlendikten sonra için. Greyfurt ve biberiye etkisini yitirene kadar sürahiye su ekleyebilirsiniz.
Not: Tarifi buz ve su sabit kalacak şekilde dilediğiniz meyve, sebze ve baharatlar kullanarak kendi kişisel zevklerinize göre değiştirebilirsiniz.