Be Well

Kolay ve sağlıklı 3 öğle yemeği

Öğle yemeklerinde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz sağlıklı yemekler öğrenmeye ne dersiniz?
plant dish meal food lunch produce salad

İçinde sağlık saklı olan her yemek, ille de büyük uğraşlar gerektirmiyor. Hatta kullanacağınız malzemeler bile evinizde hali hazırda kullandığınız ürünler. O yüzden öğle yemeklerini geçiştirmeden hafif ve kolay alternatifler arıyorsanız, sizin için aşağıdaki 3 tarifi bir araya getirdik.

Kızarmış domatesli ve avokadolu tost

  • 2 dilim kızarmış ekmek
  • 1 avokado
  • Yarım olarak dilimlenmiş birkaç adet kiraz domates
  • Saf zeytinyağı
  • Tuz

( Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve ısınmasını bekleyin. Tuz ve domatesleri ekleyin. Domatesleri orta ateşte yaklaşık beş dakika kızartın. Avokadonuzu ezip ekmeklerin üzerine koyun. Ardından da domatesleri ekleyip üzerine biraz pul biber ekleyin.)

 

Karnabahar ve kıvırcık lahana salatası

  • Doğranmış karnabahar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ¼ limon suyu
  • 1 demet kıvırcık lahana
  • İnce ince doğranmış yarım soğan
  • Bir avuç kuru üzüm

(Bir fırın tepsisine karnabaharları zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırarak koyun. Fırında sapları yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Büyük bir kaba limon suyu, zeytinyağı ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin. Kıvırcık lahanaları bu sosla karıştırın. Hazırladığınız salataya pişmiş karnabahar, soğan ve kuru üzümleri ekleyin ve iyice karıştırın.)

 

Ton balıklı kıvırcık salatada wrap

  • Ton balığı
  • 1 avokado
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 8 yaprak kıvırcık
  • Birkaç adet ikiye bölünmüş kiraz domates

(Avokadoyu püre haline gelinceye kadar ezin. Ezerken içine sirkeyi de ekleyin. Ardından kaparileri de ilave edin. Ton balıklarını çıkarın. Burada konserve ton balığı da kullanabilirsiniz. Yağlı kısmından ayırdığınız ton balıklarını kıvırcık yapraklarının üstüne koyun. Sos olarak da hazırladığınız avokado karışımını ve doğradığınız domatesleri ekleyin.)

Tags

Tavsiye edilen içerikler