LIFESTYLE

Artık Türkiye’de

Amerika'da kadınların doğada özgür ve güvenli bir şekilde spor yapmaları için bir araya gelen topluluk Türkiye'de de faaliyete geçti.
person human text banner

Kadınların doğada özgürce spor yapmaları vizyonuyla hareket eden Trail Sisters Türkiye’de de faaliyete başladı. Sadece kadınlardan oluşan Trail Sisters Türkiye ekibi ve Merrell Running Team koşucuları olan Bahar Baltacı ve Nuray Bulut Göktepe, etkinlikte yer alan kadınlarla birlikte esneme hareketlerinin ardından doğada ve patikada koşu, yürüyüş gibi etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışlarını gerçekleştirdiler.

Bu keyifli günde Bahar Baltacı “Amerika’da Gina Lucrezi tarafından kurulan Trail Sisters, artık Türkiye’de spor tutkunu kadınların hayatına dokunuyor. Trail Sisters olarak, kadınların günlük yaşamlarına dokunduğumuz, doğada spor yaparken aynı zamanda kendilerini savunmaları için güçlenmelerini sağlamış olduğumuz etkinliklerin ilkinde bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Tüm kadınların doğada özgürce ve güvenli bir şekilde spor yapmaları için yeni etkinliklerde buluşmak dileğiyle” sözleriyle kadınları doğa sporlarına dâhil etmenin önemini vurguluyorken, Nuray Bulut Göktepe ise, “Öncelikle Türkiye’nin Trail Sisters topluluğuna dahil olduğu için çok mutluyuz. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde spor tutkunu kadınlar ile ilk etkinliğimizi gerçekleştirmek bizim için çok anlamlı. Kadınların hayatına dokunduğumuz organizasyonların ikincisini ise 20 Mart Cumartesi sabahı saat 8.00’de Belgrad Ormanı Neşet Suyu lokasyonunda gerçekleştireceğiz” diyerek ikinci etkinliğin de müjdesini verdi.

Bu özel etkinlik eğitim ve güçlendirme yoluyla kadınların trail running ve yürüyüşlerine katılımını artırmayı amaçlarken, aynı zamanda kadınların engellere karşı kendilerini savunmalarını ve yaşam boyu dostlukların kurulabileceği ilham verici bir topluluk oluşturmayı hedefliyor.

1 / 4

Tags

Tavsiye edilen içerikler