Yeni ikili: Kahve kombucha
Keyif alarak tükettiğiniz herhangi bir şeyin, sağlıklı olmasını sağlayacak yeni bir karışımı mümkün olsa sizce nasıl olur? Özellikle kahve tüketmeyi alışkanlık haline getirenler için böyle bir durum çoktan ortaya çıkmış durumda. Probiyotikler açısından son derece zengin olan kombucha, siyah veya yeşil çay yerine, demlenmiş kahveyle fermente edilerek yeni bir forma kavuşuyor. Bağışıklığın güçlendirilmesinden kanseri önlemeye kadar sayısız faydası bulan kombucha, kahveyle ortaya çıkardığı birliktelikle sağlığa olan yararlarını ikiye katlıyor bir nevi. Kahvenin ve kombucha'nın kendi başlarına sahip oldukları özellikleri, yararlı bakteriler, B vitaminleri ve antioksidanlarla adeta süper güç oluşturuyor.
Ancak dikkat edilmesi gereken küçük detaylar var. Kombucha'nın fermantasyonunda kullanılan bakteri ve maya kültürü SCOBY söz konusu olduğunda hata yapmak ve faydadan çok zarar sağlamak oldukça olası. Evde kombucha hazırlamak istediğinizde kendi SCOBY'nizi kullanacağınız için nasıl hazırlanması gerektiğine dair sıkı bir araştırma yapmak şart. Zira yanlış tür bakteri veya olması gerekenden daha fazla bakteri büyütme riskiniz olabilir ki bu da sizi hasta etme potansiyeline sahip.