Çiğ zencefilin bilinmeyen yönleri
Zencefili genellikle hasta olduğumuz zamanlarda kullanmayı tercih ederiz. Zira özellikle soğuk algınlığı gibi durumlarda oldukça işe yarayan bu bitkiyi farklı şekillerde tüketmek mümkün tabii ki.
Toz, yağ ya da çay formunda bulunan zencefili çiğ halde tüketmek ise tüm bunlardan çok daha büyük bir etkiye sahip. Sahip olduğu keskinliği sebebiyle belki kolaylıkla tadına alışamayabilirsiniz. Ancak dilerseniz sıcak ya da soğuk suya rendeleyerek daha rahat bir şekilde çiğ zencefili tüketmeniz mümkün. Peki faydaları nedir diyecek olursanız gelin beraber inceleyelim;
- Sindirimi kolaylaştırarak metabolizmanızın da hızlı çalışmasına destek olur.
- Herhangi bir sebeple mide bulantısı yaşarsanız, zencefil tüketmek bu sıkıntının üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.
- Kan şekerini düşürme özelliği olan zencefilin, kalp krizi oranını azaltıcı etkisi olduğu da yapılan çalışmalarla kanıtlanmış durumda.
- Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.
- Düzenli bir şekilde kullanıldığı taktirde kas ağrılarının giderilmesi konusunda da olumlu etkilere sahip.