Kendi mucizeni yarat: Fire Cider!
Kış, olabildiğince hızlı bir şekilde yaklaşıyor. Soğuk günlere doğru ilerlerken, hepimizin aklını ortak bir endişe kurcalıyor; “hasta olmamak”. Soğuk algınlığı ve grip gibi kışın popüler hastalıkları kapıda beklerken, elbette elimiz kolumuz bağlı duramayız. Peki günler süren hatta çoğu zaman insanı hayatından bezdirecek hale getiren bu hastalıklarla başa çıkmanın doğal bir reçetesine sahip olmak istemez misiniz? O halde sizi “Fire Cider” ile tanıştıralım!
Fire Cider Nedir?
1970'li yılların sonlarında ünlü herbalist Rosemary Gladstar tarafından geliştirilen bitkisel bir ilaç olan Fire Cider, soğuk aylarda vücudu ısıtmak ve soğuk algınlığı gibi beklenmeyen misafirlere karşı savaş açmak gibi özel ve etkili yeteneklere sahip. Grip mevsimi boyunca bağışıklığı desteklemek için kullanılan Fire Cider; hastalığa yakalanmamak için kullanılabileceği gibi, hastalıktan kurtulmak için de kullanılabiliyor. Ayırca Fire Cider, sindirime yardımcı oluyor, sinüsleri temizliyor, kolesterolü destekliyor, baş ağrısına iyi geliyor ve enfesksiyonla mücadelede destekleyici bir rol üstleniyor.
Nasıl hazırlanır?
Hemen her markette bulabileceğiniz zencefil, sarımsak, soğan, yaban turpu, şili biberi, sirke ve diğer bitkilerin muhteşem karışımı ile elde ediliyor.
Malzemeler
Yarım fincan soyulmuş ve küp küp doğranmış zencefil
Yarım fincan soyulmuş ve küp küp doğranmış yaban turpu
Yarım fincan soyulmuş ve küp küp doğranmış zerdeçal
Yarım fincan doğranmış soğan
4-5 diş ezilmiş sarımsak
İki adet doğranmış şili biberi
iki adet limon suyu (kabukları ile)
Elma sirkesi
Bal
Birkaç yaprak biberiye
Sarımsak, soğan, yaban turpui şili biberi, zerdeçal, biberiye ve kabuklarıyla birlikte limon suyunu bir 1 litrelik kavanoza koyun. Tüm mazemeleri bastırarak kavanozun yarısı dolacak şekilde yerleştirin. Üzerine malzemelerin aynı seviyede kalmasını sağlayacak bir ağırlık koyun. Kavanozun yarısını biraz geçecek kadar elma sirkesi ekleyin. Şayet kavanozunun kapağı metal ise sirkenin temas etmemesi için kapağın altına parşömen kağıdı koyun. Karışımı yaklaşık 1 ay kadar oda sıcaklığında, karanlık bir ortamda muhafaza edin. 1 ayın sonunda karşımın üzerindeki ağırlığı alarak iyice çalkalayın ve tülbent ya da süzgeç yardımıyla süzün. Eğer baskın bir tat istemiyorsanız, içerisine biraz bal ekleyebilirsiniz. Ayrıca karışımı buzdolabında saklamayı ihmal etmeyin.
Nasıl tüketilir?
Fire Cider, çoğunlukla salata sosu olarak ya da çorba ve çayların içerisine karıştırılarak kullanıyor. Ancak siz dilerseniz gün içerisinde 1-2 yemek kaşığı olacak şekilde direkt olarak da tüketebilirsiniz.