Evde yemek yapmanın önemi
Eğer sağlıklı beslenmeye gerçekten gönül verdiyseniz ya çok güvendiğiniz ve detaylarına hakim olduğunuz bir yerde yemeyi tercih edersiniz ya da evde kendiniz hazırlamayı... Ancak ilk seçenek son birkaç aydır pek de mümkün olmadı. Onun yerine biraz da mecburiyetten yemek yapma yeteneklerimizi geliştirmek durumunda kaldık ki kabul etmek gerek çok sağlıklı oldu. Peki neden?
- Evde yemek pişirmek en başta bağırsak sağlığı adına yapılabilecek en doğru şeylerden biri. Çünkü dışarda yiyeceğiniz hazır yemeklerin pek çoğu kızartma yöntemiyle hazırlanabiliyor. Evde ise düzgün bir şekilde pişirmek veya kaynatmak, bağırsak sisteminizde de bir rahatlama yaratacaktır.
- Bağırsak sağlığı üzerindeki etkisini mide takip ediyor. Zira yapılan bir araşıtrma sık sık yemek pişiren kişilerin daha az şeker ve yağ tüketmeye eğilimli olduğunu ve aynı zamanda yeme sıklıklarında da azalma olduğunu ortaya koyuyor. Bunun sonucunda ise otomatik olarak midenize çok yüklenmemiş oluyorsunuz.
- Dışarda yemek yediğinizde tuz ve şeker gibi uzak durulması gereken maddelerin ne miktarda kullanıldığından haberdar olmanız pek de mümkün değil. Ancak kendiniz hazırladığınızda bu bilinmezlik tamamen ortadan kalkıyor.
- Kendiniz yemek pişirdiğinizde tükettiğiniz yiyecek seçeneklerini çeşitlendirebilir, böylece farklı sebze ve meyvelerden değişik şekillerde mineral ve vitamin alabilirsiniz.
- En önemlisi ise içerikten nasıl pişirildiğine kadar bütün süreci siz yönettiğiniz için, kendi sağlığınızı gözeterek bir şeyler ortaya koyuyor oluşunuz. Ayrıca el alışkanlığı kazandıkça kendi yemeğinizi pişirmenin ne kadar eğlenceli bir deneyim olduğunu anlamanız da çok uzun sürmeyecek!