YEMEK

Sosyal izolasyon partisi No.2

Şehrin ünlü şeflerinden aldığımız yemek ile kokteyl tarifleri ve Cüneyt Çilingiroğlu’nun L’Officiel Türkiye’ye özel playlisti ile evde kendi sosyal mesafe partimizin ikinci versiyonuyla karşınızdayız.
format landscape;black & white;male;female;glassware;drink;still person human party beverage drink alcohol sunglasses accessories pub bar counter

ANA YEMEK: Sanayi 313’ün şefi Müge Ergül Karaca’dan Zencefilli Çiğ Kereviz Salatası

Malzemeler

4 adet kök kereviz
Yarım bağ maydanoz

Sosu için

5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
Bir parça taze zencefil

Hazırlanışı

Önce tuz, karabiber, zeytinyağı ve hardalı çırpma teliyle iyice çırparak karıştırıyoruz. Bu karışımın içine zencefili rendeliyoruz. Tüm kerevizlerin kabuklarını ayıklıyoruz. Ayıkladığımız kerevizlerin tamamını rendeliyoruz. Birkaç saat hazırladığımız zencefilli sosun içinde rendelenen kerevizleri bekletiyoruz. Maydanozları ince ince doğradıktan sonra servis tabağının üzerine koyuyoruz. Daha sonra kerevizleri süzerek salatamızı servis ediyoruz.

Cig Kereviz Salatasi.jpg

TATLI: Melina Kantina’nın şefi Melina Abdo'dan Chocolate Pretzel Pie

Chocolate pretzel pie.jpeg

Malzemeler

Taban için:

180gr çubuk kraker
150gr kahverengi şeker (100gr ve 50gr şeklinde ayrılacak)
125gr eritilmiş tereyağ

Puding

100gr doğranmış sütlü çikolata
330gr krema (90gr ve 240gr şeklinde ayrılacak)
4gr Vanilya özü
15gr Pudra Şekeri

Ganaj

35gr mısır nişastası
8gr kakao
1 tutam tuz
500gr süt
4 yumurta sarısı
75gr doğranmış bitter çikolata

Hazırlanışı

Robotta çubuk kraker, esmer şekerin 50 gramı ve tereyağını karıştırıyoruz. Sonrasında kalıbımıza yayıyoruz ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Tencerede 100 gram esmer şeker, nişasta, kakao, süt ve tuzu eriyinceye kadar pişiriyoruz. Sonra yumurta sarılarını ekleyip iyice çırparak puding kıvamı alana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kıvama geldikten sonra ocaktan alıp, içine bitter çikolatayı ve vanilyayı ekliyoruz. Bu karışımı da soğumaya bırakırken, ganajı için sütlü çikolatayı ve 90 gr kremayı ocakta eritiyoruz. Çubuk krakerli hamura döküp dondurucuda tam sertleşene kadar donduruyoruz. Çubuk krakerli hamur donduktan sonra puding karışımını üzerine döküyoruz ve üstüne streç film çekip bastırıyoruz. Bu işlemden sonra en az altı saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine pudra şekeri ve kalan kremayı çırpıp koyuyoruz. Süslemek içinde çubuk kraker ve çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.

KOKTEYL: Lucca’dan Bloody Mary ve Pembe Limonata

Pembe Limonata.jpeg
Bloody Mary.jpeg

BLOODY MARY

Malzemeler

1 shot (45ml) votka
¾ su bardağı (180 ml) domates suyu
2,5cl limon suyu
1,5cl zeytin suyu
1-2 tatlı kaşığı Worcestershire Sosu
3-5 damla tabasco
Yarım tatlı kaşığı yeni çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
Limon

Hazırlanışı

Bir shakera sırasıyla, limon suyu, Worcestershire sosu, Tabasco, karabiber, deniz tuzu, votka ve domates suyunu ekleyin. Bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın, sonra bardağa buz ekleyip tekrar karıştırın, kokteyliniz hazır. Bardağın en üstünü biraz daha karabiberle de süsleyebilirsiniz. İsterseniz turşu, zeytin, sap kereviz ve lime da kullanabilirsiniz.

PEMBE LİMONATA

Malzemeler

10 cl limon suyu
5 cl şeker şurubu
3-4 adet çilek
15cl su

Hazırlanışı

Çilekleri ezip sırasıyla limon suyu, şeker şurubu ve suyu bol buz ile shake ediyoruz. Büyük bir bardağa boşaltıyoruz.

 

MÜZİK: Cüneyt Çilingiroğlu’ndan sadece L’officiel Türkiye’ye özel bir playlist

Tavsiye edilen içerikler