Çikolatayı sadece sevmiyor ona karşı büyük bir tutku besliyoruz. Bunun için biyolojik nedenlerimizi bile işin içine katabiliriz. Magnezyum artışı, uyku düzenimize yardımcı olması ve ruh halimizi daha iyi hissettirecek serotonin ve dopamin salgılaması dışında tadının verdiği hazzı söylemiyoruz bile.
Fakat maalesef yediğimiz tüm çikolatalar kaliteli ve organik olmuyor. Marketlerden aldığımız çoğu çikolatanın içinde kakao dışında fruktozlu mısır şurubu, hidrojenize (trans) yağlar ve yapay lezzet verici maddelerin dışında daha birçok bileşen var. Büyük sağlık problemlerine neden olan şeker de bunlardan biri.
Oysa evde kendimiz için yaptığımız çikolatalar hem daha lezzetli hem de organik olacaktır. Zor gibi görünse de deneyince çok zahmetsiz olduğunu anlayacaksınız. Tarifin genel hatlarını kakao yağı, kakao tozu, bal, vanilya ve bir çikolata kalıbı oluşturuyor.
Malzemeler
1 su bardağı kakao yağı
1 su bardağı kakao tozu
½ fincan bal
1 çay kaşığı vanilya özü ya da tadını daha çok sevdiğiniz farkı bir öz kullanabilirsiniz.
Nane özü (isteğe bağlı)
Doğranmış ve kavrulmuş badem (isteğe bağlı)
Yapılışı
Tencereye biraz su doldurup, üstüne koyacağınız cam bir kap ile kakao yağını orta ateşte eritin. (Suyun kâsenin içine gelmediğinden emin olun.) Kakao yağı tamamen eridiğinde, ocaktan alın. Kabın içine kakao tozu, vanilya ve diğer özleri ekleyip, soğumasını bekleyin. Katılaşmaya başlayınca (bal kıvamında) balı ekleyin.(Eğer katı bir bal kullanıyorsanız, kakao yağı ile eritebilirsiniz.) Tüm malzemeleri iyi bir şekilde karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde etmeniz gerekiyor. Tarifin püf noktalarından biri karışıma kesinlikle su değmemesi. Son olarak cam bir kaba ya da yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökün. Üzerine damak tadınıza göre badem, fındık, nar ya da neyi seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Sertleşene kadar birkaç saat oda sıcaklığında bekletin.
Tarif: Katie Wells / Wellness Mama