YEMEK

Diskonun buz hali

Fotoğrafçı ve DJ kimliğinin yanında Leslie Kirchhoff, yaptığı deneysel çalışmalarla klasik buz küplerini sanatsal bir forma dönüştürüyor. Disco Cubes ismini verdiği yeni nesil buz küpleri geleneksel kokteyl sanatını yeni bir boyuta taşıyor.
beverage drink cocktail alcohol bird animal

Fotoğrafçı, DJ ve girişimci… Leslie Kirchhoff, Los Angeles’da aynı anda üç farklı alanda ilerleyen eğlenceli ve yaratıcı bir kariyere sahip. Moda setleri ve DJ kabininde olmadığı zamanlar, evde boşken deneyler yaparak keşfettiği son girişimi, geçen bahar kurduğu şirket olan Disco Cubes’taki klasik buz küplerini yenilemeye odaklanıyor. Küçücük bir buz küpünü adeta bir tuvalmiş gibi kullanan Kirchhoff, bu keşfedilmemiş alanda sanatını icra ediyor. Yeni çıkacak kitabı The Disco Cubes Cocktail And Ice Book ile buz ve kokteyl tariflerini paylaşan Leslie Kirchhoff’un Disco Cubes macerasını yakından tanıyalım...

Kendinizden bahseder misiniz?

Ben çok meraklı bir insanım. Diğer insanların göz ardı edebileceği anlarda güzelliği bulmayı seven biriyim. Sanırım fotoğrafçılığa aşık olmamı sağlayan şey de bu. Wisconsin’de doğdum ve büyüdüm. Bu yüzden doğayı keşfetmek, fotoğraf çekmek, bir şeyler inşa etmek bana ve hayal gücüme ilham verdi. Yemek, içecek, sanat, tasarım ve mimari ile kültürler hakkında daha fazla şey öğrenmeyi ve seyahat etmeyi çok seviyorum.

Disco Cubes fikri nasıl doğdu? DJ’lik kariyeriniz kokteyl kültürüne olan ilginizi etkiledi mi?

DJ’lik kesinlikle kokteyllere olan ilgimi keşfetmemi sağladı. Fakat aynı zamanda ben her zaman çok deneysel ve girişimci biri oldum. Bu iki özellik, beni Disco Cubes’u bir fikirden bir işe dönüştürmeye itti. Buz küpleriyle deneyler yapmak, eğlenmek için boş zamanlarımda zaten yaptığım bir şeydi. Bir gün bunun hiç keşfedilmemiş bir pazar olduğunu ve bu alanda yeni bir şey yaratmanın gerçekten eğlenceli bir proje olabileceğini fark ettim. Böylelikle diğer tüm tutkularımla birleştirmiş oldum. 

 

LOFFICIEL_LESLIEKIRCHHOFF.jpg
LOFFICIEL_LESLIEKIRCHHOFF3.jpg
LOFFICIEL_LESLIEKIRCHHOFF6.jpg

Şimdilerde Nars, Nike, Moët et Chandon gibi dünyaca ünlü markalarla çalışıyorsunuz. Disco Cubes’ü yarattığınızda insanların ilk tepkisi ne oldu?

Çoğu insanın hem konsept hem de buzun kendisine çok fazla ilgisi olduğunu gördüm. Herkesin ilk sorduğu soru bu fikri nasıl bulduğum oluyor. Bazen bu dünyada gerçekten benzersiz ve yeni bir şey bulmak çok nadirdir. Nadir olması da onu bu kadar eğlenceli kılan şeydir.

Sanatsal buz küplerinin geleneksel ‘happy hour’ deneyimi için nasıl bir etkisi oldu?

Disco Cubes buz küplerine bakmak çok büyüleyici. Her biri tamamen farklı olduğu için karşı tarafı anında cazibesi altına alıyor. Bazen buz küplerinin içerisindeki bir garnitürün yakınında uçan kabarcıklar oluyor işte bu gibi detaylar onu küçük bir sanat eseri haline getiriyor.

Sanatsal buz küpleri oluştururken size ilham veren şeyler nelerdir?

Bilinmeyenin fikri bana ilham verdi. Çünkü bilinmeyende karşınıza neyin çıkacağını asla bilemezsiniz. 

 

LOFFICIEL_LESLIEKIRCHHOFF4.jpg

Hangi tatları kullandığınız da büyük merak konusu... Sanatsal buz küplerinde hangi tatları kullanıyorsunuz?

Yakında çıkacak kitapta iki tür buz küpü tarifi bulunuyor. Bazıları kokteyli geliştiren ve bazılarıysa tamamen kokteyli başka bir şeye dönüştüren çok sayıda aromalı buz tarifi var. Benim favorilerimden biri hindistan ceviz ve mısır ikilisi. Geçen günlerde gerçekten sevdiğim çilekli pembe karabiberli buz küpü yaptım.

 

Kendi kişiliğinizi bir buz küpü ile ifade etmeniz gerekseydi, içine ne koyardınız?

Belki küçük bir sahte sosisli sandviç. Biraz karides ya da ıstakoz koyardım.

‘The Disco Cubes Cocktail And Ice Book’  isimli kitap 7 Nisan 2020’de raflardaki yerini alacak. Kitabın içeriğinde ne olacak?

Kitaptaki her tarif iki yönlü. Bir buz tarifi ve bir içki tarifi var. Bazı buzların yapımı çok basit, bazı içecekler klasik, hepimizin bildiği tarifler. Kitapta bazı tariflerde ise çok çılgın lezzet karışımları bulunuyor. Turp buz küpü ile miso yağıyla yapılmış Suntory Whisky tarifi var. Ayrıca, her bölüm için Spotify’da dinleyebileceğiniz çalma listeleri hazırladık!

Sizin için mükemmel kokteylin içinde neler olmalı, nasıl tatları beğeniyorsunuz?

Baharatlı içecekleri seviyorum. Kremalı bir kokteyli de seviyorum. Ayrıca beklenmedik tatlar bulunan kokteylleri de seviyorum. Kısaca benim için bir kokteylin güzel olması en önemli özellik diyebiliriz.

 

LOFFICIEL_LESLIEKIRCHHOFF2.jpg
LOFFICIEL_LESLIEKIRCHHOFF5.jpg
LOFFICIEL_LESLIEKIRCHHOFF7.jpg

Tags

Tavsiye edilen içerikler