Be Well

adidas’ın pandemi araştırması

adidas, tasarımlarını oluştururken yeni araştırmaları göz önünde bulunduruyor. Böylelikle daha güncel tasarımlarla ayakkabı tutkunlarıyla buluşuyor.
herzogenaurach clothing apparel person human shoe footwear

Pandemi sürecinin başlamasıyla kendimizi doğanın kollarına bıraktık. Herkesten uzakta ve temiz havada geçirdiğimiz vakitler hem sağlığımızı korumamıza hem de enerjimizi yükseltmemize yardımcı oldu. adidas da pandemi ile birlikte ülkemizde ve dünyadaki koşu motivasyonunu ve spor yapma oranlarını araştırdı. Bakalım araştırma sonucundan neler çıkmış.

En çok 24-35 yaş arası koşuyor

Covid-19’la birlikte başlayan evlere kapanma sürecinde spora olan ilgi hem Türkiye’de hem de dünyada arttı. Pandemi döneminde mental ve fiziksel gelişime odaklanılmasının ardından Türkiye ortalamasına bakıldığında koşu yapma oranında artış olduğu görülüyor. adidas’ın Türkiye’deki araştırmasına göre haftada en az bir kere koşu yapanlar yüzde 48,2’ye yükselirken, bu oran koşu yapan kadınlarda da yüzde 47 seviyesine ulaşıyor. Bu veriden hareketle kadınların bu dönemde spor ve koşu motivasyonlarının arttığı datasına da ulaşılıyor.

Spor motivasyonu arttı

Covid-19 sonrası evde geçirilen zamanın daha da artmasıyla kişilerin genel spor motivasyonunda da artış görülüyor. Böylece ev içi egzersizlerde de görülen artışla birlikte en az bir spor dalını hayatına dahil etme oranı yüzde 81,3 oldu. Haftada en az bir kez egzersiz yapanların sayısı ise Covid-19 sonrası yüzde 6 artarak yüzde 60,7’ye yükselmiş durumda. adidas’ın Türkiye’de yaptığı sosyal dinleme sonrası ortaya çıkan veriler fiziksel ve zihinsel açıdan daha iyi hissetmek amacıyla genel olarak kişilerin spor ve koşuya yöneldiğini gösteriyor.

Önde gelen adidas tasarımcıları ve ürün geliştiricilerinden oluşan bir ekip, performans teknolojisindeki en son yeniliklerle birleştirilmiş cesur yeni bir tasarım sunmak için adidas koşu toplulukları ve test uzmanlarıyla yakın bir şekilde çalıştı. Yoğun çalışmalar sonucu teknolojisi yükseltilen Ultraboost 21, verdiği ekstra enerji geri dönüşümünü de yansıtacak şekilde yepyeni bir silüete kavuşturuldu. Beyaz baz üzerinde parlak Ultraboost sarısı ve tabanında fosforlu pembe renkler kullanılarak bu canlı renklerle her adımda enerji geri dönüşümüne vurgu yapılıyor.

Ultraboost 21’deki en temel gelişme, ayakkabının bilek hareketlerinde kendi ekseninde dönme sisteminin yeniden tasarlanmış olması. Yeni adidas “Linear Energy Push” LEP teknolojisi sayesinde Ultraboost 21 daha hızlı tepki vererek ayağın ön tarafındaki bükülme sertliğinde yüzde 15 artış sağlıyor. Bu yeni sistem adidas’ın ekstra topuk kavisi aracılığıyla orta taban Boost teknolojisi ile birlikte çalışarak birlikte çalışarak koşuculara her adımda inanılmaz enerji dönüşü ve rahatlık sağlıyor.

1 / 2

Tags

Tavsiye edilen içerikler